Loading the content... Loading depends on your connection speed!

SAJTÓKÖZLEMÉNY Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára

Bátmetall1 A4_1

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Kapacitásnövelő beruházás a Bátmetall Kft-nél

2014. január 23.

A Bátaszéken lévő Bátmetall Kft. 2013. január 28-án pályázatot nyújtott be a „Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára” pályázati kiírásra. A fejlesztési elképzelés 2013. augusztus 26-án 42 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet az Európai Unió és a Magyar Állam biztosít a cég számára. A pályázat összköltsége meghaladja a 105 millió forintot.

A Bátmetall Kft. 23 éve gyárt védőfelszereléseket húsipari cégek számára. Termékeit a világ 22 országába exportálja. Fő termék az 5 ujjas lánckesztyű, melyek különböző méretben és többféle hosszúságú alkarvédővel készülnek. Fém védőkötények gyártása láncszövetből, acéllapkákból és alumínium lapkákból történik, ugyancsak többféle méretben.

A megnövekedett piaci igények kielégítésére egy átfogó projekt megvalósítását célozta meg a cég, amely 5 fő elemből tevődik össze:

1. Gyártógép beszerzés: ennek keretében 6 db olyan speciális fémkesztyűösszeállító berendezés beszerzése történik meg, amely alkalmas a 3-4 mm átmérőjű szemek összeállítására és láncszemek anyagával megegyező huzalkarika indukciós alapon működő ponthegesztésére. A berendezésekkel egyenként és óránként kb. 2500-3000 db acélkarikát képesek hajlítani és hegeszteni 3-4 kesztyű gyártása során.
  2. A vevői igények növekedése miatt szükségessé vált egy új csomagoló, logisztikai csarnokrész létesítése, valamint egy kétműszakos termelést kiszolgáló szociális blokk létesítése. A fejlesztés során 224 m2-es raktár és 44,17 m2-es csomagoló, egy 171,37 m2-es szociális blokk – öltözők, iroda – kerül kialakításra.
  3. IT fejlesztés, melynek keretében egy olyan szoftver kerül kifejlesztésre, amely a cégspecifikus, online értékesítés és a webmarketinget alapozza meg.
  4. Tanácsadás: Az online megjelenéshez – e-kereskedelem – kapcsolódó tanácsadás.
  5. A cég külföldi vásárokon való részvételének – marketingjének – megvalósítás

A 105 millió Ft-os beruházás várhatóan a 2012. évihez képest évi 10-15%, 30-50 millió Ft/év árbevétel növekedést indukál.