Loading the content... Loading depends on your connection speed!

SAJTÓKÖZLEMÉNY Telephelyfejlesztés a Bátmetall Kft-nél DDOP-1.1.1/D-12-2013-0027

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Telephelyfejlesztés a Bátmetall Kft-nél

DDOP-1.1.1/D-12-2013-0027

2014. január 30.

A Bátaszéken lévő Bátmetall Kft. 2013. január 28-án pályázatot nyújtott be a „Telephelyfejlesztés” pályázati kiírásra.

A fejlesztési elképzelés 2013. április 17-én 45.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet az Európai Unió és a Magyar Állam biztosít a cég számára.

A Bátmetall Kft., illetve a telephelyen előtte működő vállalkozások 1962-től gyártanak elsősorban a húsipari cégek számára különböző lánckesztyűket és fém védőfelszereléseket.

Az 1990-ben alakított Bátmetall Kft. és a korábban itt működő cégek egy 1952-ben létesített, barnamezős üzemi területen folytatja lánckesztyűk gyártását. A korábbi építészeti, gyártási körülmények nem feleltek meg a korszerű gyártási feltételeknek, ahol átlátható módon a technológiákat egymásra építve történik meg a termékgyártás. A fejlesztés előtt a telephelyen belül több helyszínen történt a gyártás. A francia tulajdonos által indukált beszállítói munka, illetve a saját termék előállítás dinamikus növekedése szükségszerűvé tette, hogy a gyártási és az ehhez kapcsolódó szociális, logisztikai hátteret is bővítsék. A fejlesztés során egy korszerű 730,44 m2-es új gyártócsarnok, illetve szociális öltözőrész került kialakításra, valamint a tűzvédelmi szempontoknak megfelelően egy kb. 100 m3-es tüzivíztárolót létesítettünk.

A projekt eredményeként a fejlesztés előtti 65 fős, többségében női dolgozó alkalmazotti létszám egy korszerű üzemcsarnokba kerül át, ahová további gyártóberendezések kerültek telepítésre. A projekt eredményeként 15 fő számára teremtődik munkahely és az addig 85%-os exportpiaci gyártás/bérmunka 2012. évi 285,3 mFt az összes árbevétele, minimum kb. 30-50 millió Ft/évvel növekedhet évente. A projekt 2013. november 11-én megvalósult.

A projekt várható eredményei:

A cég piaci pozíciói mind a gyártott mennyiségek tekintetében növekszik, illetve a határidőre történő gyártási feltételek megteremtődnek, a dolgozók a barnamezős épületekből egy korszerű üzemcsarnokba kerülnek át. A működési költség 3-5%-kal csökken.